Thuisbegeleiding 2017-09-02T07:08:11+00:00

Thuisbegeleiding en huiswerkbegeleiding

Naast logeeropvang en BSO biedt Logeerhuis Heerenveen thuisbegeleiding en huiswerkbegeleiding aan.

Thuisbegeleiding

Gaat het allemaal niet zo lekker thuis, dan is persoonlijke thuisbegeleiding (ofwel ambulante begeleiding) een mooie en effectieve manier om verbetering te krijgen in de thuissituatie. Soms raken het kind, de ouder(s) en broertjes of zusjes in een neerwaardse spiraal. Dan kan het helpen als een van onze medewerkers een of meerdere middagen in de week komt observeren en begeleiden.

Gedrag wordt vaak grotendeels onbewust aangestuurd. Als de dynamiek in het gezin niet goed is, kan het helpen om deze onbewuste processen bloot te leggen en daarmee bewust te maken. Van daaruit ontstaat inzicht en kan gedrag van de gezinsleden worden veranderd. Doel is om de gezinsdynamiek in een opwaartse spiraal te krijgen. Onze medewerkers zijn daar in getraind.

Huiswerkbegeleiding

Met name kinderen met ADHD hebben vaak de nodige moeite met het maken van huiswerk en het plannen daarvan. Soms zijn de ouders om uiteenlopende redenen niet in staat om hun kind hierbij te helpen. Daarnaast levert ‘bemoeienis’ van de ouders als het gaat om huiswerk vaak nogal wat weerstand en stress op bij een kind. Dan kan externe hulp in de vorm van 1-op-1 huiswerkbegeleiding heel goed helpen.

Onze medewerkers helpen uw kind met het aanbrengen van de nodige structuur en doen dit in een positieve en ontspannen sfeer. Omdat ze gekwalificeerd zijn en zelf dus een opleiding hebben genoten, beheersen ze ook zelf de kennis om inhoudelijk te helpen met het huiswerk.

Interesse? Neem contact met ons op.