Logeeropvang 2018-05-16T13:13:03+00:00

Logeeropvang

Een van onze diensten is logeeropvang tijdens de weekenden en vakanties. Wij laten onze logés in een positieve en huiselijke omgeving succeservaringen opdoen, zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen. Daarnaast willen wij de kinderen een logeerweekend laten beleven als een leuk weekend waarin ze uitstapjes maken en contacten opdoen met leeftijdsgenoten.

Kleinschalige opvang, deskundig personeel

Logeerhuis Heerenveen onderscheidt zich van andere logeerhuizen doordat het een kleine organisatie is met weinig overhead en korte lijnen. De kinderen worden tijdens de weekenden begeleid door deskundig personeel (afgeronde opleiding SPH of Pedagogiek). De medewerkers worden altijd ondersteund door een orthopedagoog.

Veilig en huiselijk

Onze visie is dat uw kind zich het beste kan ontwikkelen in een veilige, huiselijke en gezellige omgeving. Het is daarbij volgens ons belangrijk dat het Logeerhuis een verlengstuk is van thuis. Daarom hebben wij gekozen voor een normaal woonhuis in een normale woonwijk. De logeeropvang is erop gericht de logés leuke en onbekommerde dagen te bezorgen. We doen veel alledaagse dingen zoals boodschappen doen, koken, samen eten en samen spelletjes doen. Als het nodig is zullen wij de kinderen hierin natuurlijk stimuleren of activeren. Naast de gewone dagelijkse dingen, organiseren we elke weekend een of meerdere activiteiten.

Activiteiten

Het weekend is natuurlijk ook bedoeld om er even lekker op uit te gaan! Elk weekend staan er daarom activiteiten op het programma zoals zwemmen, bowlen, naar de bioscoop of een leuke buitenactiviteit. Een paar keer per jaar pakken we iets groter uit en gaan we bijvoorbeeld naar het Dolfinarium in Harderwijk.

Vergoeding uit PGB en ZIN

De kosten van het verblijf in het logeerhuis kunnen veelal betaald worden uit een PGB (Persoon Gebonden Budget) en ZIN (Zorg In Natura). De indicatie van uw kind bepaalt de hoogte van dit budget. Op basis van dit toegekende bedrag kunt u vervolgens afspraken met ons maken over het gewenste aantal weekenden. Op verzoek zenden wij u graag een prijslijst toe.

Planning logeren

Bij het intakegesprek kunnen we uw wensen bespreken en kijken naar de mogelijkheden. Natuurlijk kan uw kind eerst een dag kijken of het hem of haar wel bevalt. We maken een schema met daarin vermeld welke weekenden uw kind kan komen logeren.

In dit schema is rekening gehouden met de afspraken die met u zijn gemaakt. In principe is dit een vast schema waarin alleen nog bij uitzondering van afgeweken kan worden. Op deze manier krijgen we een rustige stabiele situatie.

Het logeerhuis is open voor weekendopvang tussen vrijdag 16.30 uur en zondag 16.30 uur.

Via het contactformulier kunt u vragen naar de mogelijkheden.